Kauplused

Palun sisesta e-posti aadress.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Link on jagatud.

Kräsupea kirssidega

1 h + maitsestumine 12 h
kaheksale

Palun sisesta e-posti aadress.

Täname! Võtame teiega varsti ühendust.

KOOSTISOSAD
Tainapõhjad:
3 muna
2,5 dl suhkrut
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g hapukoort
2 sl kakaod

Täidis:
500 g hapukoort
3 sl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g külmutatud kirsse

Kate:
100 g tumedat šokolaadi
0,75 dl köögikoort
soovi korral mõned kokteilikirsid
Toorained leiad:
INSPIRATSIOON:
Retsepti autor:
Britt Paju
Valmistamine

Tainapõhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja hapukoor. Jaga tainas pooleks ja lisa poolele segust kakao.

Kalla kakaoga tainas u 20 cm läbimõõduga ja vedrukinnitusega koogivormi, mis on küpsetuspaberiga vooderdatud. Teine pool tainast kalla umbes sarnase suurusega ja samuti küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (see koogipõhi tuleb hiljem tükeldada, seega vormi tüüp ja täpne suurus pole oluline).

Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 35-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puidust hambatikk puhtana välja tuleb. Lase koogipõhjadel jahtuda.

Tükelda hele põhi ja sega hapukoore, tuhksuhkru ja vanillisuhkuru ning külmunud kirrsidega (ära neid eelnevalt sulata). Kalla segu koogivormis olevale tumedale põhjale ja lase külmikus kuni järgmise päevani maitsestuda.

Enne serveerimist kuumuta koor, võta tulelt ja sega sinna kohe sisse tükeldatud šokolaad. Sega, kuni saad ühtlase kastme, ning kalla see vormist välja võetud ja serveerimisalusele tõstetud koogile.

Kaunista soovi korral kokteilikirssidega ja serveeri.

Retsepti autor:
Britt Paju

Põnevaid retsepte ja toidu-uudiseid on meil veel. Et neist kõigist kenasti osa saada, jäta meile oma e-posti aadress ja kohe, kui järgmisi teadmisi jagame, oled esimeste seas!

Palun täitke nõutud väljad.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Olete liitunud uudiskirjaga.