Kauplused

Palun sisesta e-posti aadress.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Link on jagatud.

Küpsetatud lõhe-sushiampsud

koos riisi keetmisega ca 40 minutit
gluteenivaba
25 väikest (või 12 suuremat) ampsu

Palun sisesta e-posti aadress.

Täname! Võtame teiega varsti ühendust.

KOOSTISOSAD
500 g lõhefileed
1 sl majoneesi
1 sl srirachat
1 sl unagi-kastet või sojakastet + veidi valmis toidule niristamiseks
2-3 norilehte
1,5 dl sushiriisi
1 tl riisiäädikat
soola, seesamiseemneid
Toorained leiad:
INSPIRATSIOON:
Retsepti autor:
Britt Paju
Valmistamine

Loputa riis sõelal, lisa 3 dl vett ja veidi soola ning lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumus pea miinimumini, kata pott kaanega ja lase 10 minutit vaikselt haududa. Keera kuumus maha ja lase riisil potis veel 10 minutit tõmmata. Seejärel lisa riisiäädikas ja sega kahvli abil kohevaks.

Eemalda kalalt nahk ning tükelda kala 2 cm suurusteks kuubikuteks. Sega kalatükid majoneesi, sriracha ja unagi-kastmega. Maitsesta kergelt soolaga.

Määri mini-muffinivorm kergelt õliga ja lõika norileht sobiva suurusega ruutudeks. Tõsta ühele ruudule teelusika jagu riisi ja suru vormi, seejärel tõsta riisile kala. Kasuta samamoodi ära ka ülejäänud toidumaterjal.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 7 minutit. Eemalda suupisted vormist, nirista peale veel veidi unagi-kastet ja seesamiseemneid ning serveeri.

Soovi korral saad valmistada ka suuremad ampsud. Sel juhul kasuta tavamõõdus muffinivorme ja lõika nori suuremateks tükkideks. Pikenda küpsetusaega 11 minutini.

Retsepti autor:
Britt Paju

Põnevaid retsepte ja toidu-uudiseid on meil veel. Et neist kõigist kenasti osa saada, jäta meile oma e-posti aadress ja kohe, kui järgmisi teadmisi jagame, oled esimeste seas!

Palun täitke nõutud väljad.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Olete liitunud uudiskirjaga.