Blogi

Kaubamaja Toidumaailma põnev mereandide valik inspireerib

Kaubamaja Toidumaailma põnev mereandide valik inspireerib

Kui soovid valmistada õhtusöögiks midagi tõeliselt hõrku, siis sea sammud Kaubamaja Toidumaailma ning haara sealt kaasa tervislikke ja kergeid mereande. Toidumaailma kalalettidest leiad nii oma vanu lemmikuid kui ka proovimiseks midagi uut.

Kuidas valmistada homaari, või mida teha karpidest ja kaheksajalast – siin sulle katsetamiseks kaks põnevat retsepti.

 

Grillitud homaar

Vaja läheb:
Külmutatud homaar (1 tk sööja kohta)
50-100 g võid
2-3 küüslauguküünt
1 punt värsket peterselli
½ sidrun, soola, pipart

Sulata homaarid ning lõika pikkupidi pooleks. Sulata või, haki petersell ning pressi küüslauguküüned. Sega või, küüslauk ja petersell väikeses nõus kokku, lisa soola, pipart ning poole sidruni mahl. Grillimiseks võid tubastes tingimustes kasutada grill- või malmpanni. Aja pann kuumaks, lisa pannile tükike võid ning lisa poolikud homaarid pannile nii, et liha jääks allapoole. Küpseta 4-5 min, kuni liha muutub valgeks ega ole enam läbipaistev. Keera homaarid ümber ning pintselda küüslaugu-peterselli võiga. Küpseta veel 3-4 minutit, kuni homaarid muudavad värvi ning koorik muutub punaseks. Võta homaarid pannilt ning aseta taldrikule. Serveerimiseks pigista peale sidrunimahla. Kõrvale sobib selle luksusliku eelroa nautimiseks vahuvein!

 

Cioppino

Imelihtne, kiirelt valmiv ja maitsev San Fransiscost pärit kalahautis, kuhu sisse sobivad kõikvõimalikud mereannid ning kalasordid, mida parajasti saada on.

Vaja läheb:
1 sibul, 3-4 küüslauguküünt
1 sidrun, 1 punane paprika
1 fenkol, 1 tšillipipar
2 purki purustatud tomateid
750 ml Food Studio kalapuljongit
500 g valge kala fileed (kasutasin kohafileed)
200 g kooritud sinimerekarpe
200 g beebi kaheksajalgu
250 g rohekarpe
200 g Argentiina hiidkrevette
160 g keedetud krevette (külmutatud)
200 ml valget kuiva veini (kasutasin Pinot Grigiot)
värsket peterselli ja tüümiani
võid
1 pikk küüslaugusai

Haki sibul,küüslauk, paprika, fenkol ja tsillipipar peenikeseks. Sulata poti põhjas natuke võid ning kuumuta sibulat, paprikat ja fenkolit mõned minutid. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta veel mõned minutid. Lisa valge vein ning lase veinil aurustuda. Vala potti puljong ning lisa purustatud tomatid, seejärel lase hautisel kaane all vähemalt 10 minutit vaiksel kuumusel podiseda. Nii kaua valmista ette mereannid: haki kalafilee suupärasteks tükkideks, kui karbid vajavad puhastamist, puhasta need ning kurna kaheksajalad liigsest vedelikust. Lisa hautisesse kala, hakitud petersell ja tüümian ning sidrunimahl. Seejärel lisa mereannid ning lase veel mõned minutid hautisel podiseda ning maitsetel seguneda. Maitse, soovi korral lisa veel soola, pipart ja sidrunimahla. Serveeri ahjusooja küüslaugusaiaga ning peale puista ohtralt maitserohelist.

 

Retseptid ja pildid: @mustmajamurastes